Teamfoto Comfortloodgieters
Werkzaam in Haarlem, hoofdvestiging Amsterdam
Aan de slag douchekraan ontkalken in 3 stappen Redactie, 3 maart 2024
Douchekraan welke verkalkt is

Bij het schoonmaken van uw douche denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het schoonmaken van de douchekraan wordt echter vaak vergeten, terwijl hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen opleveren bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

Door kalkaanslag wordt het bedienen van de kraan lastiger en kan het zelfs onmogelijk worden. Al met al, zeer hinderlijk. Hier wordt uitgelegd op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Op een eenvoudige manier uw douchekraan ontkalken met 3 stappen

Maak een doek vochtig met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Vermijd het direct aanbrengen van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties en schade te voorkomen. Geef het schoonmaakmiddel even de tijd om in te trekken op de douchekraan. Hoe lang dit duurt, hangt af van het gebruikte product.

Gebruik water en een klein beetje afwasmiddel om de douchekraan te spoelen na eerdere handelingen. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is wanneer u kalkaanslag verwijdert, om beschadigingen te vermijden. Het drogen van de douchekraan met een zachte doek is van cruciaal belang voor een glanzend resultaat na voltooiing van andere taken.

Slimme manieren om kalkaanslag in uw douchekraan te voorkomen

Overweeg om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche grondig af, droog het opnieuw af en gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen. Het gebruik van deze producten voorkomt dat er kalkaanslag in uw douche komt. Als u na het implementeren van deze suggesties en tips nog steeds tegen problemen aanloopt, aarzel dan niet om in contact te komen met Comfortloodgieters.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6067

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Comfortloodgieters

Comfortloodgieters staat klaar om al uw loodgieter- en installatiewensen te vervullen. Van de aanleg van centrale verwarmingssystemen, boilers, tot leidingen en riolering - wij zijn uw partner voor een breed scala aan services. Comfortloodgieters heeft een lokale bekendheid als een betrouwbare en deskundige loodgieter, installateur en rioleur.


Bij Comfortloodgieters begrijpen we dat problemen met uw loodgieterwerk, verwarming of sanitair snel en effectief opgelost moeten worden. Daarom zijn wij uw betrouwbare partner voor al uw loodgieter- en installatiebehoeften. Bent u klaar voor service van topkwaliteit?


Snelle Service: Wij staan snel voor u klaar met onze efficiënte service.
Gecertificeerde Expertise: Ons team bestaat uit vakkundig opgeleide professionals die gecertificeerde kwaliteit leveren.
Breed Aanbod: Van eenvoudige reparaties tot complexe installaties, Comfortloodgieters biedt een uitgebreid aanbod aan diensten.
Klanttevredenheid: Uw tevredenheid staat bij ons voorop. Wij streven naar het leveren van de beste service en kwaliteit.