Teamfoto Comfortloodgieters
Werkzaam in Haarlem, hoofdvestiging Amsterdam
Hoe kunt u een lekkende kraan oplossen Redactie, 22 februari 2024
Lekkende kraan

Een lekkende kraan is erg hinderlijk, of het nu in de keuken of de badkamer is. Naast het gegeven dat een lekkende kraan erg irritant is, gaat dit ook gepaard met onnodige waterverspilling. Dit is natuurlijk zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen om van een lekkende kraan af te komen.

Een goede start is belangrijk

Zorg ervoor dat er geen extra water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u begint met het repareren van de lekkage. Vind de oorzaak van de lekkage om te bepalen wat er gerepareerd moet worden. Het gereedschap moet binnen handbereik zijn en de juiste materialen moeten beschikbaar zijn als u een onderdeel moet vervangen.

Waarom is uw kraan aan het lekken?

Een lekkende kraan kan verschillende aanleidingen hebben. Diverse locaties waar u kunt kijken. Controleer de uitloop van de kraan, als er water blijft stromen kan het binnenwerk van de kraan lek zijn of is het kraanleertje beschadigd. Als de kraan bij de hendel water lekt heeft het te maken met het binnenwerk of kraanleer wat niet meer goed functioneert.

Indien de lekkage niet is verholpen, kunt u de volgende stap zetten. Als de kraan aan de onderkant lekt, kan het zijn dat er water uit het kraangat stroomt. Dit kan worden veroorzaakt door een lekkende hendel of een lek in de 'kraanbody'.

Tijd om de lekkende kraan te herstellen

Nadat u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u bezig met de reparatie. Het eerste wat u doet is de knoppen en handvat van de kraan verwijderen, dit geeft u toegang tot de binnenkant. Vervolgens schroeft u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, mocht deze beschadigd zijn, dan kunt u deze vervangen.

De meest voorkomende oorzaak van een lekkende kraan is het kraanleertje. Na de kraanreparatie is het erg belangrijk om alle onderdelen goed te ontkalken. Als u alle onderdelen heeft vervangen, zet u de kraan weer in elkaar volgens de omgekeerde volgorde.

Als de kraan nog steeds lekt, bel dan Comfortloodgieters!

Het kan gebeuren dat de kraan na montage blijft lekken. Dan is de kraan hoogstwaarschijnlijk versleten en moet worden vervangen. Wanneer dit gebeurt, neem dan meteen contact op met Comfortloodgieters, we zijn er om u te assisteren. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via 020 213 6067.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6067

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Comfortloodgieters

Comfortloodgieters staat klaar om al uw loodgieter- en installatiewensen te vervullen. Van de aanleg van centrale verwarmingssystemen, boilers, tot leidingen en riolering - wij zijn uw partner voor een breed scala aan services. Comfortloodgieters heeft een lokale bekendheid als een betrouwbare en deskundige loodgieter, installateur en rioleur.


Bij Comfortloodgieters begrijpen we dat problemen met uw loodgieterwerk, verwarming of sanitair snel en effectief opgelost moeten worden. Daarom zijn wij uw betrouwbare partner voor al uw loodgieter- en installatiebehoeften. Bent u klaar voor service van topkwaliteit?


Snelle Service: Wij staan snel voor u klaar met onze efficiënte service.
Gecertificeerde Expertise: Ons team bestaat uit vakkundig opgeleide professionals die gecertificeerde kwaliteit leveren.
Breed Aanbod: Van eenvoudige reparaties tot complexe installaties, Comfortloodgieters biedt een uitgebreid aanbod aan diensten.
Klanttevredenheid: Uw tevredenheid staat bij ons voorop. Wij streven naar het leveren van de beste service en kwaliteit.