Direct een loodgieter nodig in Haarlem?Bel 020 213 6067Of vul het formulier in

Werkzaam in Haarlem, hoofdvestiging Amsterdam
Tips voor het zelf aansluiten van uw nieuwe radiatorRedactie, 19 maart 2024

Uw eigen radiatorklep losdraaien met deze handige tips

Als uw radiator defect is of u wilt een nieuwe (design)radiator installeren, bieden we hieronder een gedetailleerd stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het verwijderen van de oude radiator moet de cv-ketel uitgeschakeld zijn en de temperatuur onder de 40 graden worden gebracht. Draai alle radiatoren die zich hoger bevinden dan uw eigen radiator open om deze leeg te laten lopen.

Wanneer de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt van de installatie bevindt, is het nodig om een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Als u de installatie wilt laten leeglopen, draai dan de kraan open. Indien de te vervangen radiator niet op het laagste punt blijkt te zijn, zoek dan de juiste locatie en sluit daar de vulslang aan om de installatie leeg te laten lopen.

Gewoonlijk treft u de radiator aan op de laagste plek in uw woning. Maak de koppelingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator los. Draai de radiator zelf los en verwijder zo nodig het bevestigingsmateriaal.

Zelf uw oude radiator vervangen met een nieuw exemplaar

Als u de oude radiator heeft weggehaald, is het nu tijd om de nieuwe te monteren. Indien u dezelfde soort radiator gebruikt, kunt u de bestaande bevestigingsbeugels blijven gebruiken. Als u een andere radiator wilt plaatsen met afwijkende aansluitingen, verleng dan de leidingen met behulp van de juiste materialen.

Op de volgende manier kunt u de buizen met een fitting verbinden. Het op maat snijden van de buis met de buizensnijder en het plaatsen van de moer over de buis. Begin met het plaatsen van de knelring over de buis (oudere knelringen kunnen niet opnieuw gebruikt worden). Duw vervolgens de buis in de fitting en draai de moer stevig vast.

Zodra de af- en toevoer verbonden zijn met de nieuwe radiator en alle luchtventielen gesloten zijn, kunt u het systeem opnieuw vullen via de waterkraan bij de ketel. Als u de slang eerst laat vullen met water voordat u deze aansluit op het systeem, zal de ontluchting gemakkelijker verlopen. Draai de kraan open en wacht tot de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Als noodzakelijk, ontlucht dan de installatie nogmaals.

Zou u graag een expert willen inhuren?

Als het niet wil vlotten of als u de voorkeur geeft aan assistentie van een professioneel?Neem contact op met Comfortloodgieters om dit voor u uit te voeren. Bel ons op 020 213 6067 voor een gesprek over de mogelijkheden.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6067

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Comfortloodgieters

Comfortloodgieters staat klaar om al uw loodgieter- en installatiewensen te vervullen. Van de aanleg van centrale verwarmingssystemen, boilers, tot leidingen en riolering - wij zijn uw partner voor een breed scala aan services. Comfortloodgieters heeft een lokale bekendheid als een betrouwbare en deskundige loodgieter, installateur en rioleur.


Bij Comfortloodgieters begrijpen we dat problemen met uw loodgieterwerk, verwarming of sanitair snel en effectief opgelost moeten worden. Daarom zijn wij uw betrouwbare partner voor al uw loodgieter- en installatiebehoeften. Bent u klaar voor service van topkwaliteit?


Snelle Service: Wij staan snel voor u klaar met onze efficiënte service.
Gecertificeerde Expertise: Ons team bestaat uit vakkundig opgeleide professionals die gecertificeerde kwaliteit leveren.
Breed Aanbod: Van eenvoudige reparaties tot complexe installaties, Comfortloodgieters biedt een uitgebreid aanbod aan diensten.
Klanttevredenheid: Uw tevredenheid staat bij ons voorop. Wij streven naar het leveren van de beste service en kwaliteit.