Teamfoto Comfortloodgieters
Werkzaam in Haarlem, hoofdvestiging Amsterdam
Handige tips om lekkages te voorkomen Redactie, 3 april 2024
Hulp bij een lekkage in huis
Comfortloodgieters weet hoe vervelend lekkage in huis is; wij handelen snel!

Lekkages kunnen niet alleen vervelend zijn, maar ook aanzienlijke schade veroorzaken aan uw huis. Het is mogelijk om enkele maatregelen te nemen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw sanitairsysteem goed blijft werken. Hieronder vindt u richtlijnen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen.

Houd uw leidingen in de gaten

Een van de effectiefste manieren om lekkages te voorkomen, is door geregeld een inspectie van uw leidingen te houden. Kijk uit voor signalen van corrosie, roest of kleine scheurtjes. Het op tijd vinden van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Kijk naar de afdichtingen

Het komt vaak voor dat afdichtingen rond kranen en leidingen na verloop van tijd slijten. Het is aan te raden om geregeld te kijken of de afdichtingen in orde zijn en ze te vervangen indien nodig. Met een goede afdichting wordt voorkomen dat er water ontsnapt en wordt het risico op lekkages verkleind.

Houd de afvoer vrij van vuil om problemen te voorkomen

Bescherm uw afvoer en voorkom verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten weg te spoelen. Het voorkomen van verstoppingen is een goede preventieve maatregel om lekkages te voorkomen. Voorkom verstoppingen door een zeefje in de gootsteen te gebruiken om vuil buiten te houden.

Controleer regelmatig uw waterdruk

Als de waterdruk te hoog is, kunnen de leidingen beschadigd raken en lekkages veroorzaken. Check regelmatig de waterdruk en pas deze aan als dat nodig is. Het is aan te raden een simpele drukregelaar te installeren om schade te voorkomen.

Voorkom schade door typische lekkages met deze handige tips

Gedurende de wintermaanden kunnen bevroren leidingen aanleiding geven tot lekkages. Om bevriezing van leidingen te voorkomen, is het raadzaam leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij extreme kou water druppelsgewijs uit de kranen te laten stromen. Hierdoor kunt u voorkomen dat uw leidingen bevriezen en breken.

Voorkom allerlei lekkages door uw leidingen goed te onderhouden

Het is belangrijk om uw systemen regelmatig te onderhouden en kleine problemen snel aan te pakken om grote reparatiekosten en ongemak te voorkomen. Onthoud: voorkomen is altijd beter dan genezen als het om loodgieterswerk gaat. Wanneer u onverhoopt te maken krijgt met een lekkage in huis, neem dan direct contact op met Comfortloodgieters om dit snel en deskundig voor u te verhelpen. Bel om een afspraak te maken naar 020 213 6067.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6067

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Comfortloodgieters

Comfortloodgieters staat klaar om al uw loodgieter- en installatiewensen te vervullen. Van de aanleg van centrale verwarmingssystemen, boilers, tot leidingen en riolering - wij zijn uw partner voor een breed scala aan services. Comfortloodgieters heeft een lokale bekendheid als een betrouwbare en deskundige loodgieter, installateur en rioleur.


Bij Comfortloodgieters begrijpen we dat problemen met uw loodgieterwerk, verwarming of sanitair snel en effectief opgelost moeten worden. Daarom zijn wij uw betrouwbare partner voor al uw loodgieter- en installatiebehoeften. Bent u klaar voor service van topkwaliteit?


Snelle Service: Wij staan snel voor u klaar met onze efficiënte service.
Gecertificeerde Expertise: Ons team bestaat uit vakkundig opgeleide professionals die gecertificeerde kwaliteit leveren.
Breed Aanbod: Van eenvoudige reparaties tot complexe installaties, Comfortloodgieters biedt een uitgebreid aanbod aan diensten.
Klanttevredenheid: Uw tevredenheid staat bij ons voorop. Wij streven naar het leveren van de beste service en kwaliteit.